Vinete pane umplute cu brânză sarată

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 7804 vizualizari

 

Am mâncat ceva asemănător în vremea studenţiei, de la o colegă şi mi-au rămas în gănd, asa că am zis să încerc şi eu.

 

INGREDIENTE

  • o vânătă de aproximativ 600 g
  • 100 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • sare, piper după gust
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane umplute cu brânză sarată:

Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele.

Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute.

Batem cele două ouă cu sare şi piper după gust. Pe o farfurie punem făina.

Luăm câte o felie de vânătă punem brânză şi o acoperim cu o alătă felie, presăm puţin ca să se lipească şi să nu curgă brânza.

Trecem vinetele prin făină, apoi prin ou şi le prăjim în uleiul încins dinainte.

Scoatem vinetele pe un şerveţel absorbant.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate îndepărta excesul de sare prin spălarea vinetelor înainte de a fi umplute;

2

sunt bune pentru a fi servite atât calduţe cât şi reci;

3

atentie la cantitatea de sarepe care opuneţi, deoarece atât vinetele cât şi brânza sunt sărate;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane umplute cu brânză sarată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

botcrina 1

07.08.2015, 10:17

Multumesc Mirela!

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:55

Gicuta 1

10.08.2015, 09:50

stiu cat sunt de gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane cu garnitura de orez si legume